Podstawowy przepis na pesto dla początkujących. Dla tych smakoszy kuchni włoskiej, którzy dopiero zapoznają się z jej smakami. Zwłaszcza dla dzieci intensywny smak prawdziwego pesto może być na początek zbyt intensywny. Dlatego też zweryfikowałam przepis o odrobinę inne składniki. Wciąż pyszne jak oryginał ale akceptowalne dla większości domowników.
SMACZNEGO!
Porcje:
4 porcje
Gotowe w:
5 minut
Kalorie:
359 kcal/porcja
Dobre na:
Obiad do makaronu
Składniki
- 1 doniczka bazylii
- 2 ząbki czosnku
- 50 g orzechów nerkowca
- 110 g oleju rzepakowego
- 30g parmezanu lub innego twardego dojrzewajacego sera
- szczypta soli (do smaku)
Jak pisałam będzie prosto. 🙂
Z bazylii obrywamy wszystkie listki i dokładnie myjemy.
Czosnek obieramy.
Wszystkie składniki blendujemy na gładko.
GOTOWE! SMACZNEGO!
P.S. Podajemy z gorącym ulubionym makaronem!
Makroskładniki
Podane na porcję pesto
- Białko 5,62%
- Węglowodany 4,77%
- Tłuszcze 35,22%
Więcej przepisów
Serca Ryżowe
Ta przekąska jest lekka i niskokaloryczna. Pomyślana szczególnie o tych, którzy są na diecie a te Walentynki chcieliby uczcić czymś słodkim. Serca Ryżowe oblane czekoladą są do tego stworzone pysznie smakują a nie powodują wyrzutów sumienia. Spróbuj!Porcje: 8...
Ser(c)owa Tarta Pomidorowa
Pyszna intensywnie pomidorowa tarta z serowym akcentem zarówno w nadzieniu jak i cieście. Jej kształt i kolory sprawiają, że wprawia nas w radosny i odświętny nastrój. Spróbuj tego soczystego dania a zagości w Twoim domu wielokrotnie. Ser(c)owa Tara Pomidorowa jest...
Domowy Krem Czekoladowy
Macie przed sobą przepis doskonały dla wielbicieli czekoladowych kremów. Jeśli kochacie Nutellę ale chcielibyście jeść zdrowiej i bez wyrzutów sumienia ta receptura powstała specjalnie dla Was! To będzie miłość od pierwszego spróbowania gwarantuję! Spróbujcie...
Najnowsze komentarze