Podstawowy przepis na pesto dla początkujących. Dla tych smakoszy kuchni włoskiej, którzy dopiero zapoznają się z jej smakami. Zwłaszcza dla dzieci intensywny smak prawdziwego pesto może być na początek zbyt intensywny. Dlatego też zweryfikowałam przepis o odrobinę inne składniki. Wciąż pyszne jak oryginał ale akceptowalne dla większości domowników.
SMACZNEGO!
Porcje:
4 porcje
Gotowe w:
5 minut
Kalorie:
359 kcal/porcja
Dobre na:
Obiad do makaronu
Składniki
- 1 doniczka bazylii
- 2 ząbki czosnku
- 50 g orzechów nerkowca
- 110 g oleju rzepakowego
- 30g parmezanu lub innego twardego dojrzewajacego sera
- szczypta soli (do smaku)
Jak pisałam będzie prosto. 🙂
Z bazylii obrywamy wszystkie listki i dokładnie myjemy.
Czosnek obieramy.
Wszystkie składniki blendujemy na gładko.
GOTOWE! SMACZNEGO!
P.S. Podajemy z gorącym ulubionym makaronem!
Makroskładniki
Podane na porcję pesto
- Białko 5,62%
- Węglowodany 4,77%
- Tłuszcze 35,22%
Więcej przepisów
Blok Czekoladowy
Pyszny, szybki i dziecinnie prosty. Porcje: 20 Gotowe w: 15 minut Kalorie: 324 Dobre na: Deser Smaki mojego dzieciństwa często do mnie wracają. Nie ma chyba prostszego ciasta bez pieczenia niż blok czekoladowy? Istnieje wiele kombinacji smaków poprzez dodatek...
Najnowsze komentarze