Podstawowy przepis na pesto dla początkujących. Dla tych smakoszy kuchni włoskiej, którzy dopiero zapoznają się z jej smakami. Zwłaszcza dla dzieci intensywny smak prawdziwego pesto może być na początek zbyt intensywny. Dlatego też zweryfikowałam przepis o odrobinę inne składniki. Wciąż pyszne jak oryginał ale akceptowalne dla większości domowników.
SMACZNEGO!
Porcje:
4 porcje
Gotowe w:
5 minut
Kalorie:
359 kcal/porcja
Dobre na:
Obiad do makaronu
Składniki
- 1 doniczka bazylii
- 2 ząbki czosnku
- 50 g orzechów nerkowca
- 110 g oleju rzepakowego
- 30g parmezanu lub innego twardego dojrzewajacego sera
- szczypta soli (do smaku)
Jak pisałam będzie prosto. 🙂
Z bazylii obrywamy wszystkie listki i dokładnie myjemy.
Czosnek obieramy.
Wszystkie składniki blendujemy na gładko.
GOTOWE! SMACZNEGO!
P.S. Podajemy z gorącym ulubionym makaronem!
Makroskładniki
Podane na porcję pesto
- Białko 5,62%
- Węglowodany 4,77%
- Tłuszcze 35,22%
Więcej przepisów
Mleczne Bułeczki
Czasami prosty gest wystarczy by kogoś uszczęśliwić i rozczulić. Czasami mały zabieg kulinarny sprawi, że zwykła bułka zaczyna cieszyć oko i radować duszę. Nie musisz nic umieć a na pewno wyjdzie doskonale i ucieszy ukochaną osobę! Spróbuj to potrwa 5 minut!Porcje: 5...
Naleśniki Walentynkowe
Przedstawiam Wam amerykańską wersję naleśników. Puszyste pankejki w wydaniu Walentynkowym. Małe sztuczki sprawią, że zwykłe śniadanie będzie niczym wyznanie miłość. Zadbajcie o pyszne słodkie dodatki, owoce, bitą śmietanę a śniadanie przemieni się w iście królewską...
Pieczarki zapiekane z mozzarellą i pomidorami
Lekko pikantne i intensywnie warzywne. Idealne na każdą okazję. Jako starter, dodatek do dania głównego, czy samodzielna kolacja. Spróbuj a nie pożałujesz. Porcje: 2Gotowe w: 10 + 30 minut Kalorie: 243Dobre na: Przekąskę, KolacjęPieczarki zapiekane z mozzarella i...
Najnowsze komentarze