Ciasteczka Na Patyku czyli Cake Pops

Wyglądają nieziemsko. Elegancja i ekstrawagancja to ich drugie imię. Ta nowoczesna forma podania ciasta podbija salony. Wypróbuj moją walentynkową wersję, którą wykonasz błyskawicznie. Okrzyk zachwytu u ukochanej osoby gwarantowany. Ciasteczka na patyku zawojowały imprezy ślubne, spróbuj i zostań fanką / fanem popularnych cake pops.

Porcje:

12 sztuk

Gotowe w:

20 minut + chłodzenie

Kalorie:

177 kcal

Dobre na:

Deser

Składniki

  • 1 opakowanie markiz o ulubionym smaku 250g (najlepiej sprawdzą się waniliowe lub kakaowe)
  • 125 g serka mascarpone
  • 1 tabliczka białej czekolady 100g
  • perełki dekoracyjne tak zwane maczki,posypki
  • 12 patyczków do lizaków (można też przyciąć słomki lub patyczki do szaszłyków)

Sprawa jest banalnie prosta choć nie wygląda.

W malakserze miksujemy na gładko ciasteczka.

Dodajemy do nich serek i znów miksujemy. Postanie plastyczne ciasto.

Formujemy 12 kulek i chłodzimy w zamrażarce 15 minut.

Czekoladę delikatnie rozpuszczamy, jeśli macie z tym problem dodajcie do pokruszonej czekolady 10 ml mleka i wstawcie na 30 sec (850 W) do mikrofali. Po tym czasie mieszamy czekoladę z mlekiem widelcem do rozpuszczenia.

Bierzemy patyczek moczymy ok 2 cm w czekoladzie i wbijamy w środek naszej kuli. To ważne aby potem nasz Cake-pops nie spadały z patyczków.

Tak nabijamy wszystkie 12 kulek.

Następnie każdą zanurzamy w czekoladzie wyciągamy dekodujemy i odkładamy na talerzu czy tacy do lodówki.

Pracy z tym jest naprawdę parę minut a efekt…..nieziemski.

To moja skrócona wersja wykonania ciastek na patyku. Spróbujcie koniecznie.

P.S Markizy to takie okrągłe ciastka przekładane kremem.

P.P.S. Jeśli nie macie mascarpone, lub wolicie lżejsze w smaku słodycze, użyjcie serka kanapkowego.

Klikajcie po więcej pomysłów na WALENTYNKI.

 

Makroskładniki

(podane na porcję)

  • Białko 3% 3%
  • Węglowodany 18% 18%
  • Tłuszcze 10,5% 10,5%

Więcej przepisów

Pesto Dziecinnie Proste i Delikatne

Pesto Dziecinnie Proste i Delikatne

Podstawowy przepis na pesto dla początkujących. Dla tych smakoszy kuchni włoskiej, którzy dopiero zapoznają się z jej smakami. Zwłaszcza dla dzieci intensywny smak prawdziwego pesto może być na początek zbyt intensywny. Dlatego też zweryfikowałam przepis o odrobinę...

czytaj dalej
Drożdżowe Zające Wielkanocne

Drożdżowe Zające Wielkanocne

Ten przepis na drożdżowe łakocie będzie stałym gościem w Waszym domu. Przesłodkie zajączki same wskakują do ręki. Nie będziecie potrafili oprzeć się ich urokowi. Gwarantuję, że wyjdą i będzie co pokazać na święta. Na moim profilu na INSTAGRAMIE w relacjach...

czytaj dalej
Amerykańskie Ciasteczka na ciepło

Amerykańskie Ciasteczka na ciepło

Te ciasteczka są dziecinnie proste. Powstały przy współpracy dwóch małych dziewczynek. Ja jedynie pilnowałam piekarnika. 🙂 Chrupiące na zewnątrz i mięciutkie w środku. Można je bardzo długo przechowywać (jeśli dobrze je ukryć). Zawsze przed schrupaniem wrzućcie na 10...

czytaj dalej

Ustawienia prywatności

Dostosuj ustawienia

Zapisz
W celu zapewnienia najwyższej jakości działania ta strona wykorzystuje pliki cookies. Zmian dotyczących plików cookies możesz dokonać w ustawieniach swojej przeglądarki.
Czytaj więcej