Serca Ryżowe

Ta przekąska jest lekka i niskokaloryczna. Pomyślana szczególnie o tych, którzy są na diecie a te Walentynki chcieliby uczcić czymś słodkim. Serca Ryżowe oblane czekoladą są do tego stworzone pysznie smakują a nie powodują wyrzutów sumienia. Spróbuj!

Porcje:

8 serc

Gotowe w:

15 minut

Kalorie:

do 85 kcal

Dobre na:

Deser

Składniki

  • 1 opakowanie wafli ryżowych
  • 1 tabliczka białej czekolady
  • czerwony barwnik
  • cukrowe posypki

Foremką do ciasteczek wycinamy w waflach serca. Ja miałam dość sporą foremkę i z 1 wafla wycinałam tylko 1 serce.

Czekoladę rozpuszczamy, barwimy i dekorujemy serca z 1 strony. Możemy prócz czekolady użyć posypek czy suszonych owoców takich jak żurawina, maliny.

Gotowe.

P.S. Kaloryczność podana na górze i makro poniżej podana jest dla 1 serca (połowa wafla 4g) oraz aż 2 kostek czekolady, które starczą d pokrycia na grubo takiego serduszka. Jeśli chcesz możesz odchudzić jeszcze swoją przekąskę o 35 kcal jeśli użyjesz 1 kostki czekolady na 1 serduszko.

Zapraszam po więcej dziecinnie prostych pomysłów na WALENTYNKI .

Makroskładniki

(podane na 1 serce)

  • Białko 1,3% 1,3%
  • Węglowodany 9,2% 9,2%
  • Tłuszcze 4,7% 4,7%

Więcej przepisów

Pesto Dziecinnie Proste i Delikatne

Pesto Dziecinnie Proste i Delikatne

Podstawowy przepis na pesto dla początkujących. Dla tych smakoszy kuchni włoskiej, którzy dopiero zapoznają się z jej smakami. Zwłaszcza dla dzieci intensywny smak prawdziwego pesto może być na początek zbyt intensywny. Dlatego też zweryfikowałam przepis o odrobinę...

czytaj dalej
Drożdżowe Zające Wielkanocne

Drożdżowe Zające Wielkanocne

Ten przepis na drożdżowe łakocie będzie stałym gościem w Waszym domu. Przesłodkie zajączki same wskakują do ręki. Nie będziecie potrafili oprzeć się ich urokowi. Gwarantuję, że wyjdą i będzie co pokazać na święta. Na moim profilu na INSTAGRAMIE w relacjach...

czytaj dalej
Amerykańskie Ciasteczka na ciepło

Amerykańskie Ciasteczka na ciepło

Te ciasteczka są dziecinnie proste. Powstały przy współpracy dwóch małych dziewczynek. Ja jedynie pilnowałam piekarnika. 🙂 Chrupiące na zewnątrz i mięciutkie w środku. Można je bardzo długo przechowywać (jeśli dobrze je ukryć). Zawsze przed schrupaniem wrzućcie na 10...

czytaj dalej

Ustawienia prywatności

Dostosuj ustawienia

Zapisz
W celu zapewnienia najwyższej jakości działania ta strona wykorzystuje pliki cookies. Zmian dotyczących plików cookies możesz dokonać w ustawieniach swojej przeglądarki.
Czytaj więcej